Gelişen teknoloji ile fırınlar birçok pişirme çeşidine sahiptir. Fan kullanımı ile fırının ısısı içeriye eşit dağıtılmaktadır. Fan yardımı ile pişirilen yemekler de bu çeşitliliğin içindedir. Fırında bulunan fanlar yardımı ile aynı anda birden fazla yemeğin kokularının ve tatlarının birbirine karışmadan pişirilmesi sağlanmaktadır. Fırında bulunan fanların birden fazla özelliği vardır.
Fanlar sayesinde yemekler fırına konulmadan önce fırın için ön ısıtma yapılmasına gerek kalmaz. Fırın içindeki sıcak hava her alana eşit şekilde yayılır. Bu şekilde zamandan ve enerjiden tasarruf edilmiş olur. Fırın çalıştığı esnada soğuk hava fanları da devreye girer. Fırının içindeki sıcak havanın kapak ve kumandadan dışarı çıkmasından önce mutfaktaki hava ile karşılaşarak soğumasını sağlamaktadır.