Fritöz, uygun büyüklükte ve boyutlarda kesilmiş yiyeceklerin kızartma yapılması için kullanılan bir mutfak aletidir. Kızartmaya uygun istediğiniz yiyeceğin lezzetli ve kolay bir şekilde işlemden geçmesini sağlar. Fritözün yağ haznesine yeteri kadar yağ ekledikten sonra sepete kızartmak istediğiniz yiyeceği yerleştirip kapağını kapatarak paneldeki belirlemelere uygun bir kızartma sağlayabilirsiniz.Sadece patates, kabak gibi sebzeler değil ayrıca sigara veya paçanga böreği gibi gıdaları da kızartmanıza yardımcı olacaktır.
Fritözler, kızartma esnasında kokuyu ve kirlenmeyi önlediğinden oldukça pratik ve kullanışlı mutfak araçlarıdır. Hayatınızı kolaylaştıran seçenekleri ile kısa sürede iyi kızarmış yiyecekler elde etmenizi sağlayarak mutfakların vazgeçilmez aletlerinden biri olmuşlardır.