Bosch bulaşık makinesi arızaları ile her ne kadar çok sık karşılaşmasak da bazen bazı modellerde hatalar karşımıza çıkmaktadır. Beyaz eşya üreticilerinin en başında gelen firmalardan birisi olan Bosch, makinelerinde hatalar ile karşılaşmamamız için oldukça sıkı bir şekilde çalışsa da sonuç olarak insan yapımı olduklarından hatalar ile karşılaşılabilmektedir. Bosch bulaşık makinesi arızaları ile çok sık karşılaşılmasa da karşılaşılan sorunlar bazı durumlarda oldukça zarar verici olabiliyor. Tabi ki makinenizi temiz ve tamamen kullanım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanıyor, bakımını sürekli yaptırıyor iseniz bu tarz hatalar ile karşılaşma ihtimalini de çok ciddi anlamda düşürmüş oluyorsunuz.

Bosch Bulaşık makinelerinde yaşanacak hatalara ve belirtilerine örnek verecek olur isek makinenizin su alamadığı anda Musluk Işığının yanması ile karşımıza çıkmaktadır. Bu hatada yapmanız gereken şey su kaynağını kontrol etmektir. Ancak çözemeyeceğiniz, teknik destek gerektiren bazı ciddi önem arz eden sorunlar da vardır. Bunların başında da E15 ya da F15 kodları ile karşımıza çıkan bir hata vardır diyebiliriz. Eğer ki makineniz tarafından E15 ya da F15 hataları verildiği zaman ise cihazın su koruma sistemi etkinleştirilmiş demektir. Bu durumda sizlerin müdahalesi yeterli olmayacağından teknik desteği aramanız oldukça önemlidir. Teknik destek ekiplerimiz, bu hataların yanında Kart arızaları, Power 55 makinelerinde yaşanan arızalar başta olmak üzere her konuda hizmet vermektedir.

Bosch Bulaşık Makinesi Kart Arızası Nedir?

Makinenizde kart arızası yaşanıyor ise makinenizin çalışma fonksiyonları etkilenecek hatta belki de çalışmayacaktır. Elektronik kartlar, elektrik ile bağlantılı olduklarından direkt olarak makinenizin çalışmasını etkileyecektir. Bu yüzden bu arızanın çözümünü kullanıcı ya da sıradan bir tamirci değil, bu işin eğitimini almış olan uzman ekip arkadaşlarımızın yapması oldukça önemlidir. Gayet rahat bir şekilde anlayabileceğiniz kart hataları, cihazınızın çalışmasını etkilediğinden ciddi bir onarımın yanında parça değişimi ile de düzeltilmesi gerekebilir. Orijinal parçaların yerine takılabilecek olan ucuz bir parça makinenizi daha da kötü sonuçlara itebilir ve bu durumda makinenizin tamamen çalışmasına engel olabilecek daha ciddi hatalar ile de karşılaşabilirsiniz.

Bosch Power 55 Bulaşık Makineleri Arızaları

Bosch Power 55 Bulaşık Makineleri de tıpkı diğer makineler gibi su alamama, kart arızaları gibi arızalara sahiptir. Oldukça güçlü ve kaliteli bir makine olduklarından parçalarının, tekrardan performansını etkilemeyecek şekilde yenilenmesi ya da onarılması bu yüzden oldukça önemlidir. Bu makinelerde de tıpkı diğer bulaşık makineleri gibi normal hataların yaşanabileceğini sakın unutmayınız. Çözümlerini de dışarda değil teknik servislerde aramanız da oldukça önemlidir.

Kaynak 1 : https://www.sikayetvar.com/bosch/bulasik-makinesi/kronik-ariza