Bosch bulaşık makinesi musluk işareti pek çok nedenden dolayı yanmaktadır. Bulaşık makinelerinde tüketicilere yardımcı olması amacıyla sorunlar bazı kodlar ile belirlenmiştir. Eğer makinede bir arıza durumu olursa hangi işaret ile hangi arıza durumu olduğunu kolayca anlayabilir ve yetkili servis ile konuşurken yaşadığınız arıza durumunu bu kodlar ile kolayca anlatabilirsiniz.

Bulaşık makineleri üzerinde en çok ortaya çıkan sorun kodlarından biri ekranda kalıcı bir şekilde duran musluk işaretidir. Musluk işareti gördüğünüz zaman hemen bu kodu bulaşık makinesi kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz. Bir kılavuzunun yoksa bulaşık makinesi modelinizle birlikte arama motorunda aratabilir ya da Bosch müşteri temsilciliğini arayarak ekranda musluk işareti gördüğünüzü söylemeniz halinde sizlere yardımcı olunacaktır.

Bosch bulaşık makinesi musluk işareti neden yanmaktadır? Bosch bulaşık makinelerinde zamanla kullanıma bağlı olarak ortaya çıkan sorunlardan biridir. Kullanıcıların musluk işareti gördüğü zaman korkmalarına gerek yoktur. Kısa sürede düzenletilebilen bir sorundur.

Bosch bulaşık makinelerinde ekranda musluk işareti görüyorsanız ilk tavsiyemiz garantisi devam eden bir cihazsa yetkili servisi hemen çağırmalısınız. Ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan hizmet ile sorununuz uzman yetkili servis yetkilileri tarafından çözülmektedir.

Cihazınızın garantisi bulunmuyorsa aşağıdaki yöntemleri kullanarak sorunu çözebilir ve kısa sürede bulaşık makinenizi kullanıma devam edebilirsiniz. Aşağıdaki çözümleri uygulamak için öncelikle cihazınız içi dolu ise boşaltınız. Ardından size tavsiye ettiğimiz yöntemleri uygulayınız.

Bosch Bulaşık Makinesi Musluk İşareti Yanıyor

Bosch bulaşık makinesi musluk işareti yanıyorsa yapmanız gerekenler;

  • Musluk ışığı ekranda görünüyorsa makinaya su gelen hortumu kontrol ederek işe başlayın. Hortumlarda meydana gelen arızalar musluk işareti yanmasına sebep olmaktadır.
  • Hortumda sorun yoksa hemen su gelen musluk giderini kontrol edin. Musluk çalışmıyor olabilir. Ya da musluktan bulaşık makinasına su gelmiyor da olabilir. Sular kesik olduğunda da genelde musluk işareti çıkmaktadır.
  • Bulaşık makinanızın reset tuşu bulunmaktadır. Reset tuşunu kullanarak cihazı yeniden başlatın. Reset işlemi için 3 ya da 5 saniye basılı tutmanız yeterlidir. Cihaz otomatikman düzelecektir.
  • Bosch bulaşık makinesi musluk işareti görülmesinin bir başka nedeni de ventil adı verilen bir parçanın sorunlu olmasından kaynaklıdır. Musluk ışığının yanmasına da sebep olmaktadır. Ancak bu sorunda yetkili servisinizi çağırmanız daha doğru olacaktır.

Bosch Bulaşık Makinesi Musluk İşareti Yanıp Sönüyor

Bulaşık makinası suyu boşaltmayınca da musluk işareti yanıp sönüyor olmaktadır. Bu sorunda eğer makina dolu ise mutfağınız da sular yayılabilir. Cihazı boşaltın ve yeniden çalıştırmayın. Bu durumda bulaşık makinesi yerinden çıkarın (yerinden oynatın) ön tarafını kaldırarak 2 ya da 3 kez ileri geri yapmanız halinde bir tıkanıklık varsa hemen bunu açılmasını sağlar.

Son olarak bulaşık makinanızda su pompasında eğer arıza durumu varsa da musluk işareti çıkabilir. Bu arıza da genel olarak yetkili servisler ile çözülen sorunlar arasındadır. Bu tarz sorunlarda asla kendi başınıza önlemler almaya kalkmayınız. Bosch bulaşık makinesi musluk işareti yanıp sönme sorunları hakkında detaylı bilgileri bu şekilde açıklayabiliriz. Sorunlarınızı daha kısa sürede profesyonelce çözmek isterseniz yetkili servisinize danışınız.

Kaynak 1 : https://www.bosch-home.com.tr/musteri-hizmetleri/yardim-destek/ekranda-su-muslugu-gorunuyor