Bosch bulaşık makinesi resetleme yani sıfırlamak işlemi nasıl yapıldığı sorusu çok sık araştırılan konulardan olmaktadır. Bosch markasının bulaşık makinelerinin modelleri benzer özellikler taşıdığından resetleme (sıfırlama) işlemi sizin de kolaylıkla yapabileceğiniz gayet basit ve arada bulaşık makineniz için gerekli olabilecek bir işlemdir. Neden gerekli bir işlem olabilir, makinemizi resetlemek (sıfırlamak). Çünkü makinenizin bazen programlarının kendine gelmesi, daha düzgün çalışmasını sağlamak, herhangi bir sorunu rahatlıkla ortadan kaldırabilmemiz açısından, kullandığınız programları tekrar hazır hale getirmesi, kolaylıkla kullanabilmeniz açısından, bazen de bir sorunu bu basit işlemle halledebiliriz. Kimseye gerek kalmadan, bir servis çağırmadan, bunu kolaylıkla kendiniz çözebilmeniz açısından, bulaşık makinenizi resetleme (sıfırlamak) ihtiyacına duyabilirsiniz. Ve bunu da buradaki basit işlemlerle yapmak, her zaman aklınızda olmasını isteyeceğiniz basit problem çözme tekniği yani makinenizi resetleme (sıfırlama) işlemidir. Aşağıda ki yazımızda makinemizi adım adım resetleme yöntemleri paylaşılmıştır. Makinemizi bu küçük bilgiyle kurtarıp işlemimizi gerçekleştirebiliriz.

 

Bosch Bulaşık Makinesi Nasıl Resetlenir (Sıfırlanır)

Bosh bulaşık makinemizi nasıl resetleyebiliriz? Bulaşık makinemizin ilk önce güç (power) düğmesine basarak bulaşık makinemizi açıyoruz. Daha sonra ise start yani başlatma düğmesine 3 saniye parmağımızla basılı tutarak işlemimizin bir kısmını gerçekleştirmiş oluyoruz. Daha sonra ise makinenin ekranında göstergeler sıfırlanıncaya kadar bekliyoruz, bekleyip göstergeler sıfırlandıktan sonra ise bulaşık makinemizi güç (power) düğmesinden kapatıyoruz. Kısa bir müddet bekledikten hemen sonra ise tekrar güç (power) düğmesine basarak bulaşık makinemizi açıyoruz ve bulaşık makinemizin gösterge kısmına tekrardan bakarak, istediğimiz programı seçip başlatarak makinemizi resetlemiş yani sıfırlamış olup, tekrardan kolaylıkla kullanıma hazır hale getirmiş oluyoruz. Bu işlemi kendimiz bu kadar kolaylıkla kimseye gerek kalmadan yapabilirsiniz.

Bosch  Power 55 Bulaşık Makinesi Resetleme (Sıfırlama)

Bosch power 55 bulaşık makinesi üç farklı yıkama özelliği sayesinde kullanıcılarına en uygun yıkama seçenekleri sunan bir modeldir.Bu modelde de her modelde olduğu gibi zaman zaman cihazın resetleme ihtiyacı ortaya çıkabilmektedir. Bosch power 55 resetleme (sıfırlama) yine bazı uyarılardan dolayı ve bu uyarıları düzeltmek açısından resetleme (sıfırlama) işlemi için şu şekilde yapmamız yeterli olacaktır. Bulaşık makinemizin ilk önce açıyoruz daha sonra start (başlat) kısmına parmağımızla 3 saniye basılı tuttuktan sonra start (başlat) kısmından parmağımızı çekiyoruz. Otomatik olarak bulaşık makinemiz kendini resetlemiş (sıfırlamış) oluyor. Bazı modellerin resetleme yöntemleri farklı olup her cihaz için resetleme işlemlerini araştırarak yapmalısınız.

Kaynak – 1 : https://www.wikihow.com.tr/Bosch-Bula%C5%9F%C4%B1k-Makinesi-Nas%C4%B1l-S%C4%B1f%C4%B1rlan%C4%B1r